Hundägarcoachen
Skip Navigation Links  

Mina kurser

På mina kurser jobbar vi med att
- förbättra din och hundens kommunikation.
- göra dig till en trygg och säker flockledare.
- lära dig lära hunden såväl lydnadsmoment som gränser.

Valpkurs
Skapa en bra relation med enkla regler, trygghet och glädje med din valp redan från första stund! Här jobbar vi med att lägga grunden till ett härligt, positivt och tryggt liv för den lilla valpen i sin nya flock. Du som hundägare lär dig om hur inlärning fungerar och om olika tekniker för olika beteenden. Redan från början jobbar vi med att förstärka önskvärda beteenden istället för att i efterhand behöva jobba bort oönskade beteende. På kursen jobbar vi med kontakten mellan hund och förare. Din kompis lär sig att det lönar sig massor att lyssna på husse och matte.

Vi tränar korta praktiska pass och varvar med teori för att hålla inlärningen positiv och intressant för både valp, matte och husse.

Vardagslydnadskurs steg 1
Ge dig & din hund chansen att utvecklas tillsammans. Momentträning med störning som passar just din hund. Vi tränar inkallning, hundmöten att gå fint i kopplet och att din hund håller fokus på dig oavsett omgivningen. Vi utvecklar din belöningsteknik för att du på bästa sätt ska kunna berömma just din hund.
Vardagslydnadskurs steg 2
Vi fördjupar kunskaperna från steg 1 och plussar på med nya moment. Vi fokuserar på tydliga gränser & tydlig belöning och träna upp er lydnad på längre avstånd. Störningarna blir svårare. Inkallningar görs bland annat från lek med andra hundar. Stora delar av kurstiden tränar vi med lös hund då det är viktigt att ha en fungerande kommunikation med sin hund som inte baseras på att hunden styrs via kopplet.

Vi arbetar för du ska bli tryggare med din hund i alla tänkbara miljöer och situationer. Hunden får på så vis ett friare, enklare, tryggare och roligare tillvaro. Vi tar träningen till nästa nivå genom att flytta till nya miljöer och utsätter oss för härliga störningar från det verkliga livet.

Vardagslydnadskurs steg 3
För er som vill utvecklas maximalt. Satsar du och din hund på att bli vardagslydnadschampions så är detta kursen för er. Vi tränar på ställen som ställer höga krav på er som ekipage. Huvuddelen av kursen tränar vi med lös hund. Det blir nya moment längre avstånd och större precision.

Valp & vardagslydnadskurserna ges som 6 separata träffar, vardera träff på 1- 1,5h eller som helg kurser.

Kids med hund Kids med hund
En tok rolig kurs fylld med samarbete, utveckling, kontakt & lydnad. Att med framgång träna hund handlar inte om ålder. Härlig hundträning för dig som är barn eller ungdom och vill ha ett bra samarbete med din hund.

På kursen blandas aktivering, rallylydnad, trickträning, agility & vardagslydnadsmoment allt beroende på gruppens kunskapsnivå och önskemål om annat bus.


Aktiveringskurs
Hitta en väg till att umgås med din hund på ett spännande och givande sätt.

Kursen innehåller prova-på-övningar på olika sorters aktivering, så som personsök, spår och uppletande. En kurs för den aktiva hundägaren som vill umgås med sin hund på ett utvecklande sätt utan att för den delen behöva ha ambitionen att tävla.

Privathandledning
Har du behov av privat coachning med din hund?
Behöver du extra hjälp runt något speciellt problembeteende?
Vi analyserar dig och hunden som helhet, vad kan just ni jobba på för att få en trevligare vardag?

Under privat handledning hålls allt fokus på dig och din hund.

Tävlingslydnad
Momentträning för start i de olika lydnadsklasserna.

Övriga kurser
Vid intresse och förfrågningar skräddarsyr jag också kurser för att uppnå era specifika önskemål. Det kan till exempel vara klickerkurs, inkallning, gå fint i koppel, skaffa hund... ni önskar, jag fixar.

Föreläsningar
Intressanta föreläsningar om allt som kan tänkas röra hund. Håll utkik vad som kommer härnäst.

Kurspriser
Kursavgiften ska vara betald senast 1 vecka innan kursstart. Om avbokning sker mindre än en vecka innan kursen startar debiteras halva summan.

Som ny kund har man rätt att prova de två första gångerna. Om kursen ej passar er eller inte motsvarar era förväntningar så återbetalas hela summan.

I priset inkluderas ev. kursmaterial. Om kund hos mig är ni alltid välkomna med frågor kring allt som rör er hund. Det är bara att ringa om ni kör fast eller funderar över något oavsett om ni går någon kurs nu eller gjort det tidigare.

Priser:
Valpkurs: 1650kr
Vardagslydnad: 1650kr
Aktiveringskurs: 1650kr
Privat handledning: 650kr/timme.
Hundpassning: 250/dygn.

Bank-giro: 305-1810
Hundägarcoachen reserverar sig för ev. prisändringar.

RAKEL SANDIN  0730-48 71 59  rakel@hundagarcoachen.se
Logga in